Een partner kwijt raken, een kind wat het huis verlaat, de dood van een huisdier, een ouder die overlijdt, een baan die je kwijtraakt waar je zo van hield. Allemaal gebeurtenissen die horen bij het leven, maar hoe geef je dit een plek als er niemand is om je verhaal mee te delen?

Een emotionele gebeurtenis die een diepe wond achter heeft gelaten in je hart zal proberen zijn weg eruit te vinden. Soms komen we mensen tegen die je helpen je verhaal te vertellen, bellen we zelf een vriend of vriendin met een andere reden als deze in de hoop dat het gesprek daarnaar toe zal gaan. Vaak blijft het gesprek vrolijk en blijft de pijn onderdrukt en veilig weggestopt in dat hoekje van je hart.

Dan zaterdagavond 23.17 uur….het knagende gevoel van eenzaamheid en verdriet kruipt langzaam in je botten. Wie bel je op? Ga je uit de stad in? Zet je een film aan? Neem je een glas wijn? Je vraagt je af hoe dit gevoel ooit weer weggaat. Je wilt niet dat gevoel zich nestelt en je ziek maakt, want je weet dat die mogelijkheid bestaat.

Voor ieder die dit leest en zich herkent in dit gevoel, volg deze link en die 15 minuten EMDR.

Dit is de meest vriendelijke manier, zeker als je alleen bent en even niemand hebt om op terug te vallen, om je tranen de loop te laten én dat niet alleen, door de bewegingen van je ogen gebeurt er iets waardoor je de pijn zachtjes minder voelt worden. Je kunt deze sessie herhalen zoveel als je wilt. Het is veilig, vriendelijk, niet zweverig, maar het is er helemaal voor jou, om je gestolde tranen los te laten zodat de pijn kan helen…

EMDR is een therapie voor mensen die last hebben van traumatische ervaringen. Als je EMDR ondergaat bij een therapeut dan zal die vragen de traumatische ervaring opnieuw te vertellen en ondertussen zal hij of zij de hand vlak voor het gezicht heen en weer bewegen. Een andere methode is dat je een koptelefoon op krijgt met geluiden die afwisselend links en rechts te horen zijn. De pijnlijk scherpe randen die als rafels aan je emotionele leven kunnen blijven hangen worden zachter. Ik heb nog nooit zoiets eenvoudigs en effectiefs kunnen doen voor mijzelf als luisteren naar een EMDR opname. Ik weet niet hoe het werkt, maar het werkt en dat vind ik genoeg, ik hoef niet alles te snappen.

Gestolde tranen en een cadeautje voor de ziel – EMDR
Schuiven naar boven