Met Ons - De Groene Zuster

maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur

De Groene Zuster

Team van De Groene Zuster

Francine van Broekhoven

Oprichtster van De Groene Zuster.

Ze is een expert op het gebied van borstgezondheid. Ze heeft duizenden borstonderzoeken gedaan met medische thermografie en vrouwen daarmee geholpen om een beter begrip te krijgen over hoe ze hun borsten en hun lichaam gezond kunnen houden. Francine is niet alleen gecertificeerd medisch thermograaf en trainer, ook is ze Vice President van de internationale beroepsvereniging voor thermografen de iAMT. Francine is Spreekster en auteur van het “handboek borstgezondheid en medische thermografie” en oprichtster van De Groene Zuster.
Irene Westerdijk

CR-Management.

Irene werkt al voor De Groene Zuster sinds 2015. Je krijgt Irene aan de telefoon voor het maken van afspraken, informatie over medische thermografie of trainingen. Irene krijg je ook aan de telefoon als je een belafspraak hebt om samen je thermografierapport door te nemen.​

Ilse van Broekhoven Damen

Webshop Manager.

Ilse is de schoondochter van Francine, Ilse is webshop manager. Ze zorgt ervoor dat onze pakketjes als cadeautjes bij de klant aankomen. Naast deze werkzaamheden haakt Ilse met veel liefde en aandacht de Bio Prothese.

Stein van Broekhoven

IT-Management.

Stein is de man die de cliënten data beschermt. Hij is onze controller van de wet AVG voor wat betreft de cliënten data die verloopt van de physicians Insight website in de V.S. en ons medische registratiesysteem. Physicians Insight is de interpretatieservice waar De Groene Zuster gebruik van maakt om haar studies aan voor te leggen.​

Victor Vermeulen

Web en Social beheer.

Victor is degene die zich bezig houdt met onderhoud aan de website. Daarnaast is hij de toezichthouder van uw persoonsgegevens voor wat betreft de aanvragen voor nieuwsbrieven, en de data die we binnen krijgen in de webshop.

Team ambassadeurs

Monique Wanders

Gecertificeerd medisch thermograaf.

In haar vitaliteitspraktijk is Monique in haar element. Iedere vraag van een cliënt om energie of gezondheid roept haar kwaliteiten als belangstelling, gedrevenheid en nauwgezetheid op. Vandaar ook dat de holistische aanpak van Biofotonen Therapie, hormoonbalans en voedingsdeskundigheid vorig jaar uitgebreid werd met Medische Thermografie. Volgens Monique is deze preventieve manier van onderzoek pijnloos, veilig en betrouwbaar en daarmee ideaal voor iedereen om zijn of haar gezondheid in de gaten te houden.​

Frauke Boer

Gecertificeerd medisch thermograaf.

Frauke is gecertificeerd medisch thermograaf in Noord Nederland met vestigingen in Groningen, Assen, Hoogeveen, Drachten, Zwolle en Almelo. Daarnaast is Frauke ook Borstweefseltherapeut en Manuele Lymfedrainage therapeut bij haar eigen praktijk Leeef!

Mentor, collega's en beroepsvereniging iAMT

Carol Chandler

Mentor IAMT

Kristin Burton

Collega IAMT

Hanneke Sprenger
Prof. Fransis Ring

Mentor

MEDISCHE THERMOGRAFIE ALS ONDERZOEKSMETHODE

OP DEZE WEBSITE EN IN LEZINGEN HOOR JE HET VOLGENDE:

ONZE MISSIE: EEN LEVEN LANG GEZONDE BORSTEN

 

Op dit moment krijgt één op de zeven vrouwen in Nederland ooit de diagnose borstkanker – een schrikbarend hoog aantal, vond ook Francine van Broekhoven. Daarom heeft zij zich verdiept in het fenomeen borstgezondheid, met het idee dat vrouwen beter geïnformeerd moeten worden. Daarnaast is het belangrijk dat vrouwen toegang krijgen tot een preventieve onderzoeksmethode zoals thermografie.

Wat Francine op haar zoektocht het meest heeft geraakt, is de onwetendheid van veel vrouwen over de manier waarop borstklachten kunnen ontstaan, en wat ze zelf kunnen doen om dit te voorkómen.

Dit heeft haar doen besluiten om vrouwen goede voorlichting te gaan geven over borstgezondheid, én om preventieve borstgezondheidsonderzoeken op te starten met behulp van thermografie. Francines missie is nu: Het promoten van borstgezondheid.

 

Naast de borstonderzoeken bieden Francine en haar medewerksters ook full-body-onderzoeken aan, zowel voor vrouwen als voor mannen.

 

Francine woont in Nederland en reist samen met de collega thermografen langs een klein twintigtal locaties in Nederland en België om de thermografieën uit te voeren. Daarnaast is ze trainer Medische Thermografie en geeft ze les over borstgezondheid aan vrouwen die interesse hebben in de borstgezondheidsworkshops.

 

In mei 2016 is haar eerste boek uitgekomen: het Handboek Borstgezondheid (uitgeverij Akasha). Een veelzeggend citaat hieruit luidt:

“Het wordt tijd dat vrouwen wakker worden en zich gaan afvragen wat ze zelf kunnen doen om hun borsten gezond te houden. Ze moeten daarbij ondersteund worden met een onderzoeksmethode die veilig en stralingsvrij is en bovendien geschikt is voor vrouwen vanaf 23 jaar.”

 

ONZE UITGANGSPUNTEN:

 • 90% van de borstaandoeningen komt door leefstijl.
 • Met de juiste informatie kun je gezonde keuzes maken.
 • Zo kun je een ontspannen leven leiden en zonder angst naar je borsten kijken.

 

Bezoek eens een van onze lezingen voor:

 • antwoord op de vragen die bijna niemand spontaan over borsten stelt;
 • tips voor preventie en zelfonderzoek;
 • informatie over risicofactoren;
 • een kritische kijk op de bestaande onderzoeksmethoden;
 • alles over borstonderzoeken met thermografie.

 

ONZE INTERNATIONALE BEROEPSORGANISATIE:

De Groene Zuster is lid van de IAMT, een wereldwijde organisatie die medisch thermografen up-to-date houdt over de geldende richtlijnen en die mogelijkheden biedt tot professionele intervisie. Leden van de IAMT komen tweejaarlijks bij elkaar om kennis uit te wisselen. In mei 2016 en juli 2018 ontving Francine een Award van de IAMT voor bijzondere verdiensten. Francine is bovendien Vice President voor de IAMT.

Maak een Afspraak

 • Baseline Borstonderzoek €415,-

  2x (30 minuten)

 • Eerste Borstonderzoek €245,-

  (30 minuten)

 • Vervolg Borstonderzoek €195,-

  (20-30 minuten)

 • Vrouwen gezondheidsonderzoek €345,-

  (1 uur)

 • Mannen gezondheidsonderzoek €345,-

  (3 kwartier)

 • Volledig lichaamsonderzoek €475,-

  (1 uur)

 • Regio onderzoek €125,-

  (3 kwartier)

 • Preventief voetonderzoek voor diabetici €150,-

  (30 Minuten)