Met Ons

Dit is De Groene Zuster

Van links naar rechts:
Stein van Broekhoven, Ilse van Broekhoven, Irene Westerdijk, Francine van Broekhoven, Erika Vlasman, Monique Nab, Frauke Boer

Onze missie:

Een leven lang gezonde borsten

Op dit moment krijgt één op de zeven vrouwen in Nederland ooit de diagnose borstkanker – een schrikbarend hoog aantal, vond ook Francine van Broekhoven. Daarom heeft zij zich verdiept in het fenomeen borstgezondheid, met het idee dat vrouwen beter geïnformeerd moeten worden. Daarnaast is het belangrijk dat vrouwen toegang krijgen tot een preventieve onderzoeksmethode zoals thermografie.

2018: Award for making the most thermograms in the world

Wat Francine op haar zoektocht het meest heeft geraakt, is de onwetendheid van veel vrouwen over de manier waarop borstklachten kunnen ontstaan, en wat ze zelf kunnen doen om dit te voorkómen.

Dit heeft haar doen besluiten om vrouwen goede voorlichting te gaan geven over borstgezondheid, én om preventieve borstgezondheidsonderzoeken op te starten met behulp van thermografie. Francines missie is nu: Het promoten van borstgezondheid.

Naast de borstonderzoeken bieden Francine en haar medewerksters ook full-body-onderzoeken aan, zowel voor vrouwen als voor mannen.

Francine woont in Nederland en reist samen met de collega thermografen langs een klein twintigtal locaties in Nederland en België om de thermografieën uit te voeren. Daarnaast is ze trainer Medische Thermografie en geeft ze les over borstgezondheid aan vrouwen die interesse hebben in de borstgezondheidsworkshops.

In mei 2016 is haar eerste boek uitgekomen: het Handboek Borstgezondheid (uitgeverij Akasha). Een veelzeggend citaat hieruit luidt:

“Het wordt tijd dat vrouwen wakker worden en zich gaan afvragen wat ze zelf kunnen doen om hun borsten gezond te houden. Ze moeten daarbij ondersteund worden met een onderzoeksmethode die veilig en stralingsvrij is en bovendien geschikt is voor vrouwen vanaf 23 jaar.”

Onze uitgangspunten:

  • 90% van de borstaandoeningen komt door leefstijl;
  • Met de juiste informatie kun je gezonde keuzes maken;
  • Zo kun je een ontspannen leven leiden en zonder angst naar je borsten kijken.

Bezoek eens een van onze lezingen voor:

  • Antwoord op de vragen die bijna niemand spontaan over borsten stelt;
  • Tips voor preventie en zelfonderzoek;
  • Informatie over risicofactoren;
  • Een kritische kijk op de bestaande onderzoeksmethoden;
  • Alles over borstonderzoeken met thermografie.

Onze internationale beroepsorganisatie:

De Groene Zuster is lid van de IAMT, een wereldwijde organisatie die medisch thermografen up-to-date houdt over de geldende richtlijnen en die mogelijkheden biedt tot professionele intervisie. Leden van de IAMT komen tweejaarlijks bij elkaar om kennis uit te wisselen. In mei 2016 en juli 2018 ontving Francine een Award van de IAMT voor bijzondere verdiensten. Francine is bovendien President voor de IAMT.

Medische thermografie als onderzoeksmethode

Onze thermografen

Francine van Broekhoven

Oprichtster van De Groene Zuster.

Ze is een expert op het gebied van borstgezondheid. Ze heeft duizenden borstonderzoeken gedaan met medische thermografie en vrouwen daarmee geholpen om een beter begrip te krijgen over hoe ze hun borsten en hun lichaam gezond kunnen houden.

Francine heeft na het maken van 5000 studies de opleiding gedaan om thermografie studies te interpreteren. Uw krijgt uw rapport van Francine tenzij u graag een arts rapport wilt.

Francine is niet alleen gecertificeerd medisch thermograaf en trainer, ook is ze  President van de internationale beroepsvereniging voor thermografen de iAMT. Francine is Spreekster en auteur van het “Handboek Borstgezondheid en Medische Thermografie” en “Breast Health Handbook and Medical Thermography” en oprichtster van De Groene Zuster.

Frauke Boer

Gecertificeerd medisch thermograaf.

Frauke is gecertificeerd medisch thermograaf in Noord Nederland met vestigingen in Groningen, Assen, Hoogeveen, Sneek, Zwolle en Almelo. Daarnaast is Frauke ook Borsttherapeut en geeft ze borstweefselbehandelingen, lymfedrainage van hals en borst en littekenbehandelingen van de borsten bij haar eigen praktijk Leeef! Daarnaast begeleidt en behandelt ze vrouwen met Breast Implant Illness zowel voor als na explantatie.

Monique Nab

Gecertificeerd medisch thermograaf.

Monique is gecertificeerd medisch thermograaf in Boxmeer, Eindhoven en Roermond.

Erika Vlasman

Gecertificeerd medisch thermograaf.

Erika werkt als medisch thermograaf in o.a.: Almere, Amsterdam, Apeldoorn Den
Haag en Rotterdam. Naast dit werk heeft ze haar eigen praktijk als
orthomoleculair therapeut en is ze OERsterk coach. In haar praktijk Voeding4FIT
in Waddinxveen en Zevenhuizen is ze gespecialiseerd in het behandelen van
(laaggradige) ontstekingen.

Achter de schermen

Irene Westerdijk

CR-Management.

Irene werkt al voor De Groene Zuster sinds 2015. Je krijgt Irene aan de telefoon voor het maken van afspraken, informatie over medische thermografie of trainingen. Irene krijg je ook aan de telefoon als je een belafspraak hebt om samen je thermografierapport door te nemen.​

Ilse van Broekhoven

Webshop Manager.

Ilse is webshop manager voor De Groene Zuster en zorgt ervoor dat alle pakketjes netjes verpakt bij de klanten aankomen.

Naast het werk voor De Groene Zuster heeft Ilse zelf nog 2 andere webshops en helpt ze andere ondernemers met webshopbeheer en webshopautomatie.

Stein van Broekhoven

IT-Management.

Stein is voor De Groene Zuster vooral achter de schermen bezig met AVG.

Dit doet hij voor de website, webshop en voor ons cliënten dossier.

Mentor, collega's en beroepsvereniging iAMT

Carol Chandler

Mentor IAMT

Kristin Burton

Collega IAMT

Hanneke Sprenger
Prof. Fransis Ring

Mentor

Don Urich

Radioloog & sparringpartner

Schuiven naar boven