Wat gebeurt er bij medische thermografie?

Met behulp van medische thermografie worden preventieve (borst)onderzoeken gedaan naar hoe het lichaam functioneert. We onderzoeken de fysiologie en niet de anatomie. Met medische thermografie krijgen we een rapport wat aangeeft waar verbeteringen in de gezondheid te halen zijn, bepaalde patronen “duiden op….” en dat kan gebruikt worden voor vervolgonderzoek of voor behandelingen. We verwijzen bijvoorbeeld door naar chiropractie, acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathie, artsen voor functionele geneeskunde etc.

Met Medische thermografie krijgen we geen diagnose, maar een rapport wat laat zien waar verbeteringen te halen zijn of het geeft een duidelijke reden voor vervolgonderzoek.

Het  onderzoek gebeurt met een camera. Er komt géén straling vrij en je wordt niet aangeraakt. De thermograaf blijft op circa een meter afstand van je staan en maakt opnames vanuit verschillende gezichtspunten.

Een borstonderzoek met behulp van medische thermografie is:

Nuttige borstverzorgingsadviezen

Thermografie geeft duidelijkheid over de gezondheid van je borsten. Van elk thermogram krijg je een persoonlijk rapport. Hierin staat welk niveau van zorg er eventueel te zien is in je borsten.

De mogelijke risico’s zijn verdeeld in niveaus. Bij het hoogste niveau verwijzen we je door naar je huisarts. Bij de lagere niveaus geven we je allerhande nuttige adviezen om je borsten (nog) beter te verzorgen; daar is De Groene Zuster in gespecialiseerd! Door deze adviezen in de praktijk te brengen kun je je borsten lekker soepel en gezond houden – een leven lang!

Volg vooral ook onze Facebook-pagina, want daar delen we bijna dagelijks tips en video’s over het gezond houden van je borsten!

Medische thermografie is gebaseerd op de meting van de temperatuur aan de oppervlakte van de huid. Onze ultragevoelige camera’s meten deze temperatuur millimeter voor millimeter en maken hier kleurenbeelden van. Daarbij worden álle temperatuurverschillen gemeten; zelfs de verschillen kleiner dan 0,05°C.

Het lichaam zendt warmte uit tot zo’n 0,6 centimeter onder de huid. Als er iets ongewoons aan de hand is in je lichaam, dan geeft dat specifieke probleem een seintje aan het centraal zenuwstelsel. Die zorgt vervolgens voor een herverdeling van bloed vanuit de huid. Daarmee wordt een plek soms ongewoon koud of warm. Juist die asymmetrie of abnormale temperatuur van dat gebied geeft aan dat er iets ongewoons aan de hand is. We meten dus de temperaturen aan de huid, maar door de relatie van het centraal zenuwstelsel en de huid is het mogelijk iets te zeggen over problemen die zich dieper in het lichaam af spelen.

Met andere woorden: de oppervlakte van de huid functioneert als televisiescherm waar informatie kan worden afgelezen tussen verschillende lichamelijke processen. Met behulp van de infraroodcamera wordt deze informatie inzichtelijk gemaakt, waarna deze geïnterpreteerd kan worden. Uiteraard gebruiken wij voor dit laatste de beste, meest geavanceerde software en Flir camera.

MEDISCHE THERMOGRAFIE ALS ONDERZOEKSMETHODE

Heb je een vraag?
Bel ons op 085 064 5001 of vul het contactformulier hieronder in.
Schuiven naar boven

Maak een Afspraak

Afspraak maken

Op onze consulten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 • Eerste Borstonderzoek €247,-

  30 minuten

 • Baseline Borstonderzoek €462,-

  2x 30 minuten

 • Vervolg Borstonderzoek €247,-

  20-30 minuten

 • Vrouwen gezondheidsonderzoek €415,-

  1 uur

 • Mannen gezondheidsonderzoek €415,-

  3 kwartier

 • Volledig lichaamsonderzoek €525,-

  1 uur

 • Regio onderzoek €175,-

  3 kwartier