Maak direct een afspraak

Bel met Irene op ons telefoonnummer: (+31)085-0645001 voor het maken van een afspraak, of vul het onderstaand formulier in om later teruggebeld te worden.

We hebben regelmatig leuke acties, meer daarover is terug te lezen op onze aanbieding-pagina.

Afspraak contactformulier

Afspraak maken

Op onze consulten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

(1 uur): We maken meer dan 25 afbeeldingen van je lichaam. Dit betreffen afbeeldingen van top tot teen. Tijdens dit onderzoek stellen we veel vragen. Deze vragenlijsten gaan samen met de beelden naar onze interpretatie service die er een rapport van maken. Je krijgt met dit full body onderzoek een goed beeld van de algehele gezondheid. Er worden vele verbanden gelegd tussen de verschillende lichaamsdelen. Een voorbeeld daarvan is het volgende. Een vrouw had al jarenlang een trage schildklier en ze gebruikte daarvoor Thyrax. Haar energie raakte steeds meer achterop en uiteindelijk had ze een burn-out. Een thermogram liet patronen en temperaturen zien die over het hele lichaam konden duiden op laaggradige ontstekingen. De therapeut aan wie we haar hebben doorverwezen (tijdens de belafspraak die we altijd hebben na een consult) kon de laaggradige ontstekingen bevestigen en heeft een behandelplan gemaakt die haar stap voor stap hielp de ontstekingen op te lossen zodat haar immuunsysteem weer sterker werd en haar hormonen weer meer in balans kwamen. Soms weten mensen niet waar ze moeten beginnen met een verbetering te maken in hun gezondheid, een thermogram kan dan opheldering geven. We verwijzen altijd door naar artsen of therapeuten die begrijpen wat laaggradige ontstekingen zijn en weten hoe ze hiermee om moeten gaan.

(1 uur): Bij dit onderzoek kijken we vooral naar de verbanden die er zouden kunnen zijn tussen de gezondheid van je borsten en andere delen van je lichaam. Vaak hebben gezondheidskwesties met andere zaken in het lichaam te maken. Een voorbeeld daarvan is dit: een ontsteking in je kaak (die je niet hoeft waar te nemen) kan er voor zorgen dat bacteriën jarenlang in je lymfe draineren, langs je hals en zo je borsten belasten. Dat zou borstklachten kunnen geven. Een ander voorbeeld is dat we zien of de schildklier een afwijkende temperatuur heeft, of de halsslagaders. Of dat je rug recht staat of dat daar temperaturen zijn die niet wenselijk zijn. Je kunt monitoren met thermografie of de behandeling van een osteopaat effect heeft. Ook kijken we naar de buik en zien daar ook verschillen in temperaturen die op iets zouden kunnen duiden. Baarmoeder en eierstokken zijn moeilijk te ‘zien’ omdat we namelijk kijken aan de huid. Wat ik daarmee bedoel is dat het voor borsten makkelijker is er iets over te zeggen, de borsten zijn buiten het lichaam en bestaan enkel uit borstweefsel. De baarmoeder ligt in een gebied waar achter de huid ook de blaas en darmen zijn. Dat maakt het moeilijker om iets specifiek van te zeggen.

(3 kwartier ongeveer): De meest gekozen screening bij mannen is die van de fysiologie van hart en bloedvaten. Daarnaast worden ook foto’s genomen van hoofd en nek om te kijken naar holtes, gebit, de toestand van de schildklier en halsslagader en mogelijke oorzaken van hoofdpijn. Veel ziektes beginnen met ontstekingen welke in een vroegtijdig stadium kunnen worden gedetecteerd met thermografie. We meten met thermografie de huid; op de plek waar de prostaat ligt, ligt ook de blaas en zijn er darmen aanwezig. Afwijkende temperaturen op deze locatie hoeven dus niet altijd iets te zeggen over de prostaat, het zou ook de blaas kunnen zijn.
Afwijkende temperaturen over de borstkas, de buik en de rug rechtvaardigen vervolgonderzoek. Zeer duidelijk zijn de patronen over de kaak, halsslagaders, de rug, de borstkas en grote delen van de buik.

(30 minuten): Bij een eerste
borstonderzoek kijken we mee met het uiterlijk van de je borsten
en stellen we veel vragen voordat we de thermische beelden gaan
maken. Deze afbeeldingen vind je terug in je rapport. Het originele
rapport is in het Engels en daarom doen wij er een Nederlandse vertaling bij. Dit rapport wordt met je doorgesproken in een
belafspraak die volgt ongeveer 14 dagen na je onderzoek.
Je zult veel leren over de gezondheid van je borsten in dit eerste onderzoek. Door het meten van de temperaturen en het bekijken van de patronen kunnen onze physicians heel precies aangeven wat je zou kunnen doen om de gezondheid te verbeteren of te bewaren.

Vaak zien we patronen en temperaturen die we voor een volgende keer liever niet meer zien. We maken daarom graag een
afspraak voor een 2e van de  Baseline. Met dit 2e rapport wordt de thermografie nog accurater. We geven veel tips tijdens dit eerste onderzoek en tijdens de belafspraak, alles is erop gericht jou te helpen je borsten gezond te houden een leven lang.

Twee borstonderzoeken noemen we een baseline. In 3 tot 6 maanden twee onderzoeken laten doen geeft de grootste nauwkeurigheid die we maar kunnen wensen met thermografie. In deze maanden kunt u verbetering aanbrengen in het weefsel van uw borsten.
De opmerkelijke patronen die we hadden gezien op het eerste thermogram en de verschillen die we zien op het tweede thermogram samen zijn voor ons de Baseline. Oftewel uw blauwdruk. Deze Baseline pakken we er altijd bij als u (twee)jaarlijks wilt komen voor een borstonderzoek. Deze foto’s worden dan vergeleken om te zien of er veranderingen hebben plaatsgevonden. Of het vervolgonderzoek na 3 of na 6 maanden plaats vindt bepaalt de arts die uw rapport schrijft.
Er is nog een andere reden voor het maken van een Baseline. Mocht de temperatuur oplopen van patronen die we gemeten hebben, dan is dat belangrijk te weten na 3 of 6 maanden en niet pas over 2 jaar.
Prijs 2x borstonderzoek € 462,- (De 2 onderzoeken van de Baseline worden apart gerekend en kosten €247,- tijdens 1e onderzoek en   €215,- tijdens het 2e onderzoek)

Na uw Baseline (of enkel onderzoek) worden alle
andere afspraken gezien als vervolg en worden met korting aangeboden. Een vervolgscreening is
belangrijk om veranderingen vast te stellen. De vervolgscreening vindt in overleg plaats.

Dit onderzoek wordt veel gebruikt om te onderzoeken of er ontstekingen zijn aan de mond wat bij een OPG onderzoek van de tandarts niet altijd zichtbaar is. Wat verder in beeld komt is halsslagaders, schildklier, nekwervels, sinussen, ogen en spieren van de nek.

Tip: Wil je weten waar patronen vandaan komen, wat meer de onderliggende oorzaak zou kunnen zijn? Dan is het beter te kiezen voor een vrouwen,- mannen of Full body onderzoek.

Van elk onderzoek kunnen we een spoed rapport aanvragen. Het rapport zal dan binnen 48 uur met je besproken worden. Toeslag van een spoed rapport is €32,50 op bovenstaande prijzen.

Om te zorgen dat u het thermografierapport goed begrijpt maken we een belafspraak tijdens het consult.

Lees vóór deze gratis bel-afspraak  (ong. 20 minuten) uw rapport en de bijlagen goed door en schrijf uw vragen op. Zo kunt u heel gericht uw vragen stellen in de belafspraak.

Mocht u meer tijd willen voor het overleggen van uw rapport dan kan dat. We hebben een mogelijkheid voor een telefonisch consult. Dit kost €25,- voor 15 minuten.

Schuiven naar boven