De Groene Zuster support Mercy Ships

Mercy ships is een organisatie die de wereld overvaart om medische hulp en opleiding te bieden aan mensen die dat niet kunnen betalen. Denk daarbij aan gratis operaties, tandzorg en trainingen. De medische hulp wordt geboden vanaf 2 ziekenhuisschepen die langs de kust van Afrika varen. Er zijn al meer dan 105.500 operaties uitgevoerd. Jaarlijks werken meer dan 1200 vrijwilligers op de schepen.

Een ziekenhuisschip biedt een beschermde en hygiënische omgeving met schoon drinkwater, schone toiletten en douches. Het schip heeft 5 operatiekamers en 82 bedden voor patiënten. Moderne apparatuur zoals CT en laboratorium diensten zijn aanwezig. Het personeel en artsen werken op vrijwillige basis.

Wil je ook doneren aan Mercy Ships? Kijk dan op www.mercyships.nl

Vrijwilligers geven hun tijd aan boord van het schip aan mensen die het minder hebben dan zij. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen noemen we het als we daar een donatie aan geven, maar wat houdt dat dan in? Dat medische zorg voor iedereen beschikbaar is, is niet vanzelfsprekend, maar ieder mens is zo kostbaar! Dat de vrijwilligers aan boord dit doen voor hun mede mensen omdat dit hun roeping is dragen we een warm hart toe. MVO is niet alleen een woord, wij doen een maandelijkse bijdrage aan Mercy Ships om hen te helpen met hun roeping.

Schuiven naar boven