Menu

Training medische thermografie

degroenezuster-training-e1475179430392

MEDISCHE THERMOGRAFIE BIJ JOU IN DE PRAKTIJK

Meld je aan voor een training als Medisch Thermograaf en geef daarmee een extra impuls aan jouw praktijk.Zonder hoge investeringen is het mogelijk medische thermografie toe te passen bij jou in de praktijk. Samenwerken met De Groene Zuster is de sleutel.

Voor welke professionals?

 • Acupuncturisten
 • Osteopaten
 • Chiropractors
 • Homeopaten
 • Biologische tandartsen
 • Complementaire therapeuten
 • Orthomoleculaire diëtisten
 • Paramedici
 • Artsen en artsen voor functionele geneeskunde

Voordelen

 • Maak een behandelplan op basis van een thermogram en jouw eigen anamneses om samen met de cliënt de route uit te stippelen naar gezondheid.
 • Help die mensen die overal al geweest zijn.
 • Geef mensen inzicht in hun fysiologie, op beeld, wat nergens anders gezien kan worden.
 • Cliënten worden therapie trouw als ze hun (thermografie)beeld zien verbeteren.
 • Laat de cliënten zien dat ze meetbare verbeteringen hebben behaald, en vraag hoe ze zich voelen.
 • Maak gebruik van de mogelijkheid om meer te leren over medische thermografie door je aan te sluiten bij beroepsverengingen zoals de IAMT en de Nederlandse thermografen die zich gaan verenigen.
 • Geef je cliënten inzicht in Sinus / allergieën / onopgeloste hoofdpijn.
 • Detecteer onbekende tandheelkundige problemen en tandvleesaandoeningen.
 • Onderzoek de gezondheid van de borsten.
 • Breng hormonale onbalans in beeld.
 • Onderzoek onopgeloste spijsverteringsproblemen en pijn.
 • Onderzoek de bron van pijn.
 • Geef de patiënt een visuele en meetbare validatie van jouw behandelstrategie.
 • Motiveer patiënten om met jou samen te werken aan hun gezondheid.
 • Geef informatie over cardiovasculaire risico’s en help je cliënten met een gezonde leefstijl.

De volgende trainingsdatums staan bij ons op de agenda:

1 tot en met 4 augustus in Den Haag

De investering voor de opleiding tot medische thermograaf is €1950,- ex. btw voor 4 dagen. Er wordt 1 dag theorie gegeven.

VIER DAAGSE OPLEIDING MEDISCHE THERMOGRAFIE (OPFRIS TRAINING THERMOGRAFIE HELEMAAL ONDERAAN DE PAGINA)

VIERDAAGSE TRAINING MEDISCHE THERMOGRAFIE

Wie zelf aan de slag wil als gecertificeerd medisch thermograaf, kan hiervoor bij De Groene Zuster een driedaagse training volgen. Deze professionele training, waarin theorie en praktijk elkaar aanvullen, wordt verzorgd door Francine van Broekhoven.  U leert de infraroodcamera optimaal te gebruiken, de Total Vision-software gebruikt u voor optimale vastlegging van anamnese en afbeeldingen en deze beelden te uploaden naar gespecialiseerde artsen voor interpretatie. Ook wordt u uitgelegd hoe u de rapportages van de artsen kunt toelichten aan uw cliënten.

Deze training is bedoeld voor mensen met een eigen kliniek of praktijk. Met behulp van medische thermografie kunnen zij hun cliënten nog beter ondersteunen in hun gezondheidsplan.

NB: Er wordt getraind volgens de normen van de American Academy of Thermology.

De Training

INHOUD TRAINING

Dag 1: Theorie

Dag 2: Installatie van de software, uitleg van thermografie voor medici en therapeuten, software-introductie, anamneseformulieren voor thermografie, protocollen, werken met een model en evaluatie.

Dag 3: Gebruik van de software, maken van full body-beelden en evaluatie hiervan. Wetenschappelijk onderzoek, gebruik van de software voor meer doeleinden dan alleen het maken van beelden. Rapporten van artsen lezen, uitleg aan cliënten geven.

Dag 4: Vragen behandelen, beelden bekijken, zelf screening ondergaan, schriftelijke test en praktische test. Uitreiking van certificaten en inschrijving bij de IAMT.

Elke trainingsdag duurt van 9:00 tot 17:00 uur. Op de eerste dag is er ook een avondprogramma.

Locatie: Scheveningen.

(Op locatie getraind worden kan ook; er worden dan reis- en hotelkosten in rekening gebracht.)

SOFTWARE

In de training wordt gebruikgemaakt van de software van D.O.M. Carol Chandler. Zij is de grondlegster van de Total Vision-software, de beste software die op dit moment wereldwijd beschikbaar is voor de medische interpretatie van thermografische beelden. Zelf traint Carol Chandler al vijftien jaar lang artsen in de juiste interpretatie van thermografische beelden met behulp van deze software. Deze is gemakkelijk te gebruiken in de praktijk.

De Total Vision-software biedt de mogelijkheid de anamnese en de thermografische beelden direct te uploaden naar de artsen van Physicians Insight voor interpretatie. Wie zelf wil leren deze beelden te interpreteren, kan hiervoor online een aanvullende training volgen.

CAMERA

Wij werken uitsluitend met de beste infraroodcamera’s, door de FDA en de Europese Unie (‘CE’) goedgekeurd voor medisch gebruik. Deze camera’s bieden de hoogste kwaliteit opnamen, die bovendien op de juiste manier worden vertaald naar de Total Vision-software. Wij adviseren de Flir-camera.

GEWENSTE VOOROPLEIDING
Westers Medische Basis kennis op HBO niveau. Medici, Paramedici en therapeuten met een praktijk in complementaire geneeskunde zullen een voorsprong ervaren in het werken met thermografie in hun praktijk.

Wat heb je minimaal nodig om te kunnen meedoen?

 • Een afgeronde opleiding Westers Medische Basis kennis
 • Een geschikte praktijkruimte
 • Ondernemerschap

NA DE TRAINING

Na de training bent u in staat om zelfstandig kwalitatief goede thermografische beelden te maken en deze globaal te interpreteren. U kunt deze beelden uploaden naar de artsen van Physicians Insight, die ze voorzien van een gedegen rapport. U hebt geleerd hoe u dit rapport kunt doornemen met uw cliënt, waarbij u een duidelijke toelichting kunt geven op de aanbevelingen van de arts. (De cliënt krijgt zelf het rapport inclusief de beelden toegestuurd.)
Ook na de training zullen we begeleiding geven. Immers, na het behalen van het certificaat begint het echte werk pas!

Na de vierdaagse training kunt u een extra training volgen om de thermografische beelden zelf te leren interpreteren. Dat kan alleen als u met de juiste camera werkt, in combinatie met de Total Vision-software. (Deze zijn te verkrijgen bij Met-Hot, via www.med-hot.com. )

Alleen een hoogwaardige camera (640×480 pixels) in combinatie met de Total Vision-software geeft namelijk de hoge kwaliteit beelden waarmee de artsen van Physicians Insight gewend zijn te werken.

Het YouTube-filmpje hiernaast geeft u een eerste indruk van de werking van medische thermografie, en van de punten waarop deze methode zich onderscheidt van een reguliere diagnose.

OPFRISTRAINING

Zowel via Skype als op de eigen locaties verzorgt De Groene Zuster opfristrainingen voor mensen die hun kennis over thermografie willen updaten. Het eerste uur kost € 150,-; voor elk extra uur wordt slechts € 100,- in rekening gebracht (excl. BTW).

Wilt u gebruik maken van Medische thermografie bij u in de praktijk dan hebben we diverse mogelijkheden voor u.

 1. U maakt gebruik van de opleiding, koopt de camera en software bij ons en we ondersteunen u in het zelfstandig uitvoeren van thermografie bij u in de praktijk.
 2. U maakt gebruik van de opleiding (vanaf 6 studenten vind er een nieuwe opleiding plaats) zodat er een korting is op de kosten van de opleiding. Vervolgens kunt u aangeven op welke dagen van de maand u de camera en software graag bij u in de praktijk wilt hebben. Dit is kosteloos voor u en u stuurt een factuur als ZZPer aan ons voor de consulten. We hopen op deze manier een groter netwerk aan vrouwen (onze missie ) te bereiken. Voor meer informatie over beide opties mailt u naar

[email protected]

Heeft u interesse in medische thermografie in uw praktijk?
 • Heeft u niet de mogelijkheid te investeren in camera en software?
 • Wilt u graag de training volgen en gecertificeerd medisch thermograaf worden?
 • Heeft u een medische achtergrond of een certificaat Westers Medische Basiskennis?

Dan komen we graag met u in contact!