Het zal je niet ontgaan zijn denk ik, het Corona Virus. Wat betekend dit voor uw of jouw consult bij ons?
Even een paar feiten zodat je goed kan besluiten of je een consult kan afzeggen:
• Het coronoavirus is nieuw en er is geen natuurlijke groepsimmuniteit
• Met een sterftecijfer van 2% maakt het coronavirus meer slachtoffers dan de griep (0,2%)
• Het is besmettelijker. De huidige cijfers geven aan dat een zieke persoon het coronavirus gemiddeld overdraagt aan 2 andere personen (tegenover overdracht van 1,3 persoon bij griep).
Nog lang niet alles is over het virus bekend. Het zou zelfs kunnen dat de mortaliteit van het coronavirus minder hoog is dan gedacht omdat er alleen gegevens bekend zijn van personen waar de diagnose ‘covid-19’ officieel is vastgesteld.
Het aantal niet opgemerkte besmettingen is simpelweg niet bekend. Van belang is om alles in het juiste perspectief te bezien en te voorkomen dat er een hype ontstaat.
Wij werken gewoon door in ieder geval, maar het kan zijn dat we een box geven in plaats van een hand. 😉
Zorg -zoals altijd(!) voor goede hygiëne, was je handen vaker dan normaal, dat doen wij ook!
Koorts en luchtwegproblemen (hoest, kortademigheid) zijn de belangrijkste kenmerken van het coronavirus (en in mindere mate spierpijn, verwardheid, hoofdpijn en keelpijn). Dit zijn de eerste signalen van besmetting.
Zeg het consult bij ons af als je koorts hebt van 38 graden of hoger.
De aantallen zijn gebaseerd op onder andere de informatie van Wereldgezondheidsorganisatie WHO en ECDC European Centre for Disease Prevention and Control . Er kunnen kleine verschillen zitten in de daadwerkelijke aantallen. Voor de laatste bevestigde aantallen verwijzen we naar de websites van de WHO en ECDC.

COVID-19
Schuiven naar boven