Medische Thermografie

Fabels ontkracht over Medische Thermografie

Wist je dat:

Bananen niet aan bomen groeien? Maar aan grote kruidenplanten. En wist je ook dat bananen eigenlijk bessen zijn omdat ze geen zaden produceren?

Mannen vaker schade rijden aan hun auto dan vrouwen? Vooral in de groep van 18-20 jarige mannen was de schade het meest opvallend, in die groep had 25% van de mannen tegenover 13 % van de vrouwen schade gereden.

Ik kan nog wel even doorgaan met meer mythes op te schrijven, maar waar het mij om gaat is dat er nog steeds veel mythes bestaan over medische thermografie. En zolang we die niet benoemen zullen ze blijven bestaan.

De 5 belangrijkste mythes:

Fabel # 1: thermogrammen zijn een alternatief voor mammogrammen.

Thermogrammen zijn geen alternatief voor of vervanging van mammogrammen. Thermogrammen moeten worden gebruikt in combinatie met mammogrammen. De meeste vrouwen krijgen op de leeftijd van 50 jaar een uitnodiging voor een mammogram. Thermogram-onderzoeken kunnen op elke leeftijd beginnen, waarbij 30 jaar de beste leeftijd is om een keer een thermogram te laten maken. Als een vrouw de thermische ‘basislijn’ van haar lichaam jaren voor de leeftijd van 40-45 jaar in de gaten heeft gehouden en er op een thermogram iets buitengewoons voor haar opduikt, zou deze vrouw haar arts kunnen en moeten zien om verdere beeldvorming te vragen om te onderzoeken wat er in haar lichaam aan de hand is.

Fabel # 2: thermogrammen zijn pijnlijk en gevaarlijk

Als we Thermogrammen maken raken we nooit iemand aan. Er is geen pijn of druk van welke aard dan ook als we een thermogram maken. Het is dus absoluut pijnvrij en niet-invasief. Thermografie gebruikt ook geen straling, wat betekent dat je wordt blootgesteld aan 0 % straling. Er is geen gevaar verbonden aan thermografie – het is net zoals het laten maken van een foto.

Fabel # 3: Thermografie is voor mensen van 40 jaar en ouder.

Thermografie is voor IEDEREEN! Veel gezondheidsonderzoeken hebben leeftijdsrichtlijnen, maar thermografie kan voor iedereen gebruikt worden. Mijn oudste cliënt was 87 jaar en mijn jongste cliënt was een jongetje van 4 jaar oud. Als je wilt weten hoe je gezondheid ervoor staat, voordat je symptomen ontwikkelt, of als je dieper in wilt gaan op symptomen waarvan je de oorzaak niet weet of kan achterhalen, dan is thermografie is misschien iets voor jou! Het geeft je niet alleen zicht op je gezondheidstoestand, ook geeft je rapport aan waar die patronen op duiden en je krijgt daarbij aanbevelingen voor vervolgonderzoek of behandelingen.

Fabel # 4: thermografie is alleen voor vrouwen.

Nogmaals, thermografie is voor iedereen! Thermografie kan voor iedereen nuttig zijn! Iedereen kan ontstekingen of pijn of vermoeidheid of tal van andere symptomen ervaren, en thermografie kan worden gebruikt als hulpmiddel om een ​​genezingsplan voor iedereen op te zetten.

Fabel # 5: Thermografie wordt uitsluitend gebruikt voor borstonderzoek

Deze fabel is tweeledig. Natuurlijk wordt thermografie veel gebruikt als borstonderzoek, maar niet om kanker mee op te sporen en ten tweede ook voor algemeen lichamelijk onderzoek. Dit kan variëren van organen onder een bepaalde vorm van stress tot sportblessures en zelfs metabole veranderingen, waaronder hormonale problemen.

Help ons Thermografie-fabels te stoppen

In welke gekke fabels geloofde jij? Heb je nog andere vragen of mogelijke fabels en mythen die we niet hebben bekeken of beantwoord in dit bericht? We horen graag van je! Dat mag via een bericht vanaf deze site, facebook of via de email [email protected]

5 fabels over medische thermografie
Schuiven naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste editie van ons magazine: Boezemvriendin

Boezem vriendin 6 (#38)
Groen is het nieuwe roze