Medische Thermografie

Als je houdt van een natuurlijke leefstijl maar nog nooit van thermografie hebt gehoord, loop je denk ik waardevolle kennis mis. Kennis die je kan helpen bij het opsporen van ontstekingen en andere afwijkende processen in je lichaam. Thermografie maakt gebruik van een thermische camera om afbeeldingen te maken van temperatuurveranderingen aan de huid. Dit om tekenen van ontstekingen, letsel en verstoringen van de gezondheid te laten zien. Het gaat daarbij natuurlijk niet om de huid, maar om onderliggend weefsel. Via ons centraal zenuwstelsel worden verstoring in ons lichaam voorzien van meer of m inder bloed. Die herverdeling van bloed komt vanuit de huid. Dat is waarom er op onverwachte plekken meer of minder bloed aanwezig is. Lees kouder of warmere plekken.

Thermografie lijkt misschien vrij nieuw maar er zijn meer dan 1200 onderzoeken uitgevoerd om te bewijzen dat thermografie een veilige en effectieve manier is om het menselijk lichaam te onderzoeken. (en dit zijn alleen nog maar de onderzoeken naar thermografie in relatie tot de borsten) Hier zijn 4 voordelen van het gebruik van thermografie om je gezonde leefstijl te behouden.

Thermografie is een ontstekingsdetector

Steeds pijn in de nek of schouder? Thermografie laat vroege tekenen van aanhoudende ontstekingen zien en deze kunnen later tot een diagnose leiden. Wanneer deze patronen vroeg worden geïdentificeerd, stelt het mensen in staat veranderingen in leefstijl te maken om ziektes of verergering te voorkomen.

Thermografie is een manier om de gezondheid te monitoren.

Een thermografisch onderzoek is veilig. We maken graag een baseline zodat we een goede uitgangspositie hebben voor vervolgonderzoek. Want als processen in uw lichaam veranderen, kunt u terugkomen voor een vervolgscan om de verschillen in uw afbeelding te zien. En dat wilt u natuurlijk weten als er behandelingen zijn gedaan. Is die verbetering er ook echt?

Thermografie identificeert (en verklaart) pijn

Thermografie kan worden gebruikt om irritatie van sensorische zenuwen of aanzienlijke verwondingen van zacht weefsel te identificeren en een bron van pijn bloot te leggen. Als je naar een thermogram kijkt, zijn er een reeks rode, oranje, gele en blauwe tinten. In ons rapport worden deze kleuren en patronen geduid en uitgelegd en komt er waar mogelijk een advies bij voor vervolgonderzoek of behandeling.

Thermografie kan virus verspreiding helpen voorkomen

Infraroodcamera’s worden op luchthavens, ziekenhuizen en grote kantoren gebruikt om mensen op te sporen die met ene verhoogde temperatuur (mogelijk koorts) rondlopen. Tijdens epidemieën zoals de Mexicaanse griep, Corona, Sars en Ebola is dit noodzakelijk om te weten. Hoewel dit niet direct verband houdt met een individuele gezondheidsscan, toont dit wel de kracht van thermografie aan. Leuk weetje: thermografie wordt in tal van industrieën gebruikt. Medische thermografie is slechts een van de vele voorbeelden die patronen van warmtebeelden gebruiken.

4 Voordelen van Thermografie
Schuiven naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste editie van ons magazine: Boezemvriendin

Boezem vriendin 6 (#38)
Groen is het nieuwe roze