Medische Thermografie

Veel mensen die een detox hebben gedaan en dat hebben afgesloten met een probiotica voelen zich stukken lichter, energieker en zijn meestal ook wel wat gewicht kwijt. Kortom een heerlijk gevoel van schoon zijn. Maar de leefstijl wordt weer
opgepakt naarmate de kuur langer achter hen ligt. En zo kan het
zijn dat mensen toch weer terug vallen in oude gewoontes. Te veel
koolhydraten, tarwe, schimmelrijke prodcuten.

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je darmen schoon en sterk blijven?
Berberine is een kruid dat ingezet wordt voor infecties en diarree in het hele maag darm kanaal. Nu denk je misschien, “ja dat heb ik niet”, maar lees nog even verder wat dit waanzinnige kruid nog meer voor je kan doen.
 

Van Orthokennis.nl :

Berberine is een interessante fytonutriënt voor de preventie en/of (aanvullende) behandeling van onder meer (maagdarm) infecties, dislipidemie, obesitas, metabool syndroom, diabetes(complicaties), poly-cysteus-ovariumsyndroom (PCOS), hart- en vaatziekten, leveraandoeningen, lekkende darm, disbiose, prikkelbare darmsyndroom en inflammatoire darmziekten (zie tabel 1). Ook zijn er aanwijzingen dat berberine (cel)veroudering remt.(2,11) 

Metabool syndroom

Het metabool syndroom is een combinatie van vier veel voorkomende klachten: een hoge bloeddruk, diabetes, verhoogd cholesterol en overgewicht. Wanneer je minstens drie van deze klachten hebt, wordt gesproken van het metabool syndroom, soms ook insulineresistentiesyndroom X genoemd.

Het syndroom ontstaat onder andere door een combinatie van ongezond eten en weinig bewegen. Het is een gevaarlijk proces omdat men na jarenlang calorierijk eten heel geleidelijk in gewicht kan aankomen en de conditie langzaam kan afnemen door te weinig beweging. Dan verslechtert de stofwisseling, raken organen als de lever en alvleesklier uitgeput en zo kunnen verschillende symptomen van het metabool syndroom ontstaan.

Pak het aan en los het op!
Berberine, goud voor je darmen
Schuiven naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste editie van ons magazine: Boezemvriendin

Boezem vriendin 6 (#38)
Groen is het nieuwe roze