Thermografie is een manier om fysiologische veranderingen in het lichaam in beeld te krijgen. Thermografie meet de temperatuur van de huid en verzamelt zo informatie die zich presenteert in thermische patronen. Een goed getrainde thermologie interpreteerder analyseert deze veranderingen in temperaturen en kijkt daarbij ook naar de patronen die zich voordoen aan de huid, dit om probleemgebieden te identificeren.

Een ziekteproces is echt complex, maar wat we wel weten is dat een ontsteking de voorloper is van de ontwikkeling van een ziekte. Als een ontsteking en de OORZAAK van de ontsteking vroegtijdig kunnen worden geïdentificeerd, kan dit mensen de mogelijkheid bieden om leefstijl veranderingen toe te passen om het ziekteproces om te keren of te vertragen.

Thermografie is erg gevoelig, wat betekent dat het zeer waardevol is om vroege tekenen van ontstekingen in het lichaam te zien. Thermografie is echter niet specifiek … wat betekent dat het geen diagnose van een ziekte stelt.

Thermografie kan een beeld geven van de huidige stand van je gezondheid. Het is ook een technologie wat als geen andere techniek kan helpen de oorzaak van een ontsteking te achterhalen. Thermografie kan en mag niet worden vergeleken met enige andere test omdat het uniek is. Het unieke beeld dat thermografie geeft (in de stand van jouw gezondheid) stelt ons in staat te beoordelen welke systemen in jouw lichaam of organen de oorzaak zijn van de waargenomen ontstekingen. Bovendien kunnen bepaalde aangegeven thermische patronen zelfs verder klinisch vervolgonderzoek rechtvaardigen. Maar let wel; thermografie alleen is niet diagnostisch. [Dus, in termen van een diagnose, classificeert de FDA thermografie als een “aanvullend diagnostisch hulpmiddel”.]

De meest gestelde vraag is: ‘Kan thermografie een tumor vinden of kanker zien?’Het antwoord op deze vraag is dat thermografie GEEN ENKELE ziekte zal zien. Thermografie is niet diagnostisch.De vraag die gesteld zou moeten worden is: ‘Kan thermografie me helpen om achter de zorgpunten te komen? Precies die punten die in mijn lichaam hulp nodig hebben? Zal thermografie me helpen om de oorzaak te achterhalen? ‘Stel jezelf even de volgende situatie voor;Tumoren, hartaandoeningen, diabetes, artritis en alle andere ziekten zijn een reeks symptomen die worden veroorzaakt door een onderliggende aandoening of onbalans in het lichaam. Deze onevenwichtigheid kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals stress, slechte voeding, zittende leefstijl, blootstelling aan chemische toxines of omgevingsstoffen die slecht voor je zijn, bacteriën en virussen. Zonder de oorzaak van het probleem aan te pakken, verdwijnen de symptomen (of ziekte) nooit echt. Zie het als het onkruid uit je tuintrekken … tenzij je het hele wortelsysteem eruit haalt, zal het onkruid vaak zelfs groter en sterker worden dan het origineel eigenlijk was.

Thermografie De Groene Zuster

Maar al te vaak focussen mensen zich op het krijgen van een diagnose in plaats van uit te zoeken waarom ze bepaalde symptomen hebben. Zodra mensen een diagnose hebben, besteden ze een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen aan het beheren van de symptomen … in plaats van de oorzaak van de ziekte.

Meestal leidt dit tot een (vicieuze) cyclus van invasieve tests en trial-and-error voorgeschreven medicijnen of zelfs operaties, die allemaal bijwerkingen hebben die vaak net zo erg (of erger) zijn dan de oorspronkelijke aandoening.

Ik ken nog geen enkele persoon die een ziekte heeft omdat ze een tekort hebben aan medicatie. Mensen ontwikkelen geen tumoren omdat ze geen of te weinig straling of chemotherapie hebben gehad. Mensen ontwikkelen geen hartaandoeningen vanwege een tekort aan cholesterolverlagende medicijnen.

De vraag waarop mensen zich zouden mogen gaan richten is: wat veroorzaakt mijn symptomen … in plaats van wat de diagnose of naam is voor mijn symptomen. Waarom heb ik een tumor? Waarom heb ik hypertensie, diabetes of artritis? Elke verandering in iemands fysieke of mentale gezondheid moet ertoe leiden dat een persoon nadenkt over welke veranderingen in de leefstijl moeten worden genomen. Helaas zoeken mensen naar een snelle pil om hun symptomen te onderdrukken, wat hen onvermijdelijk op weg helpt naar ziekteprogressie en symptoombeheer.

Je kunt je voorstellen dat het moeilijk is om te herstellen wanneer je aandacht gericht is op diagnose en symptoom- of ziekte bestrijding in plaats van het aanpakken van de oorzaak. Mijn filosofie is dat het behandelen van de oorzaak de patiënt geneest … terwijl het behandelen van symptomen het lijden verlengt.

Kanker is een symptoom of een gevolg van chronische ontstekingen. Chronische ontstekingen worden altijd veroorzaakt door een onderliggende oorzaak. (denk aan stress, bacteriën, virussen, omgevingsfactoren of chemische verontreinigingen).

Voor sommige mensen betekent het wegsnijden van de tumor en / of het ondergaan van chemotherapie en bestraling nog steeds een hoog risico op een herhaling, vaak in een meer agressieve variant. Waarom de kanker terugkwam? Omdat je niet met de oorzaak bezig bent gegaan.

 

Sharon Edwards BA, HD (Rhom), DNM, RNCP

Wat er toe doet is niet dat thermografie uw tumor wel of niet heeft gezien of thermische patronen heeft geïdentificeerd die correleren met uw diagnose. Wat er echt toe doet, is dat thermografie informatie geeft over waarom je een tumor hebt, of waarom je een tumor kunt ontwikkelen, en het helpt om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Is dit niet veel waardevoller dan het diagnosticeren van een ziekte?

Dus in sommige gevallen is het waarschijnlijk dat jouw lichaam zich minder zorgen maakt over je kanker (of tumor), hartaandoeningen of artritis en meer bezorgd is om jou naar de oorzaak van je ziekte te wijzen. Door je te concentreren op het symptoom, de ziekte of de diagnose, hoor (of zie je niet) wat het lichaam je wil zeggen … of hoe het lichaam je laat zien waar het werkelijke probleem is. Door je te concentreren op de oorzaak, geef je je lichaam de kans om zichzelf te genezen.

Gezonder is slimmer!

Sharon Edwards

Thermografie: geeft aan waar het lichaam prioriteit aan geeft.
Schuiven naar boven