Heel regelmatig zien we op onze thermische beelden ophopingen (eigenlijk verwarmde plekken) aan het hoofd, de hals, de borsten, de borstkas en de buik. Als jij een rapport had gekregen met de vermelding dat je congestie/ophoping had in de lymfe dan zal deze informatie je goed kunnen helpen. Het lijkt misschien niet zo belangrijk, immers je voelt en ziet het niet, maar over ene periode van tijd kan het je gezondheid echt wel in de weg zitten.

Het lymfestelse werkt 24/7 om jou gezond, schoon en wel te houden. Deze leefstijl en voedingstips zullen je flink op weg helpen om de opgehoopte ‘drap’ sorry ik kon even geen ander woord bedenken, weg te halen, te verminderen en de lymfe eens flink te laten doorstromen. En verder nog wat tips om jouw lymfe schoon en opgeruimd te houden. Kenmerken van slechte stroom van lymfe kan onder andere het volgende zijn: buik-vet, cellulitis, steeds erger worden de allergieën en gevoeligheden, gewrichtspijn, hoofdpijn, menstruele krampen, spierpijnen en gevoelige borsten. Nou of je nou last hebt van bovenstaande symptomen, iedereen heeft hier wel wat aan.

  • Ruim je dieet eens op: Verminder de belasting van je lichaam door gifstoffen niet meer te nemen. Gifstoffen zitten voornamelijk in bewerkte voeding. Dus enkelvoudige voeding en zelf weer gaan koken is beter voor je lichaam. Probeer ook zo veel mogelijk biologische voeding te nemen, enkelvoudige suikers te vermijden en minder koolhydraten te nemen. Het idee is hier dat, hoe minder jouw lymfe die zooi hoeft op te ruimen hoe ,makkelijker het kan stromen.
  • De regelmatig (eens per jaar) een detox kuur en een darmreiniging. (je kunt deze ook combineren met ons detox pakket. Het helpt je afvoer even echt schoon te worden zodat je darmen ook echt kunnen afvoeren wat weg kan. Een 14 dagen kuurtje doet wonderen. Die parasieten en schimmels mogen niet bij jou blijven wonen. Ook een probiotica mag niet ontbreken na de kuur.
  • Drink gefilterd water. (als je dat niet doet ben je een filter) Lymfe is een waterige substantie die goed stroom bij voldoende water inname.
  • Laat eens een lymfedrainage doen bij een therapeut. Dit is een heerlijke manier om eens te ontspannen en vooral zinvol tijdens de detox kuur.
  • Droog borstelen is een manier om zelf je lymfe een zetje te geven. Borstel niet te hard op de huid, want lymfe ligt vlak onder de huid. Borstel naar de gewrichten toe, daar liggen de meeste lymfeknopen. Doe dit droog, dus niet onder de douche.
  • Douche af met koud water: drie keer over het ene been, van je voet naar je lies, dan 3 keer over het andere. Vervolgens 3 keer van je hand naar je oksel en zo ook over je andere arm. Dan draai je drie keer met de klok mee over je hele buik, en vervolgens spoel je met koud water je gezicht af. Dit brengt de lymfe in een stroom versnelling. Het gaat hier dus niet om koud afdouchen maar om je lymfe te laten stromen.
  • Ga eens diep ademhalen. Diep ademen vanuit je middenrif, vanuit je buik en liever door je neus dan door de mond is één van de beste manieren om lymfe te laten stromen.
  • Regelmatig bewegen, bijvoorbeeld een trampoline is super om je lymfe goed in beweging te krijgen. 5 minuutjes is al genoeg hoor, als je het maar wel elke dag even doet. Daarnaast is ook wandelen, tai chi, yoga, Pilates en zwemmen een goed manier om lymfe in beweging te zetten. Zoek iets wat bij je past zodat je het volhoudt om elke dag even te doen.
  • Wees niet bang om te zweten! Zweten is super gezond. Door flink te sporten zet je je hart ook eens even goed aan het werk, heel gezond! Maar daarnaast is de sauna of een stoombad een goede manier om je te helpen lekker te zweten. Zweet helpt om het lichaam te laten ontgiften, en dat samen met de bewegende lymfe geeft je de mogelijkheid extra snel van je drap af te komen. En gebruik dan even geen deodorant, zeker geen aluminium deo’s. Aluminium stopt namelijk het zweten, zo zonde van al je moeite!!!!
  • Kijk eens naar je kleding, draag je vaak te strakke kleding? Dat zorgt (net als de beugel bh en sport bh’s) voor een stagnatie van lymfe. Dus ook te strakke spijkerbroeken of te strak aangesnoerde broekriemen. Vervang je bh regelmatig voor een bh vrije dag en kijk anders eens naar de Sloggi Zero Feel. Deze verkopen wij in de consulten als een uitstekende vervangende optie. Zit mooi en niet slap.

Nog een paar voorbeelden van lymfestagnatie:

Verjongen van je lymfe stelsel
Schuiven naar boven