Er wordt vandaag de dag zoveel gesproken over de bh. Steeds meer vrouwen begrijpen dat de bh de lymfe doet stageneren en dat het goed is de bh regelmatig uit te doen. Maar evenzoveel vrouwen doen er ook niet aan mee. Tja, niet alleen om er mooier uit te zien, maar gewoon door de gewenning en er maar niet zonder kunnen. Vervormd door beha’s om een cleavage te creëren, tepels te verbergen en bewegingen van de borsten te beperken. Borsten worden kunstmatig hoog op de borstkas gedragen. Dit alles vanwege een modebeeld, er jong uit willen zien, verhullen van een ouder wordend figuur en er sexy uit willen zien.

Een bh dragen heeft geen gezondheidsvoordelen. Sterker nog, het dragen van bh’s brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee, waaronder het veroorzaken van pijnlijke borsten, cysten en volgens antropoloog Sydney Ross Singer secundair ook borstkanker. Volgens Sydney is het zo dat een vrouw die altijd een bh draagt haar fysiologie van haar borsten verandert.

 • Klinkt allemaal aannemelijk hoor, maar ja… en dan?
 • Wat als vrouwen nu graag wel een bh dragen?
 • Wat als je naar je werk toe echt niet zonder bh kan rond lopen?
 • Wat trek je aan als je gaat sporten?
 • Wat als je wilt dat je tepels niet zichtbaar zijn door je T-shirt?
 • Wat als je jurkje niet meer zo mooi zit als mét bh?

Vrouwen hebben zichzelf opgeofferd om er mooi uit te zien in te strakke, slecht zittende (soms met beugels) bh’s. Ons motto blijft overeind ondanks alle bezwaren: “borsten moeten wiebelen”, maar als je dan toch een bh wilt dragen kies dan voor een bh die het “De Groene Zuster keurmerk” heeft gekregen.

We krijgen de vraag dagelijks: “ja maar hoe moet ik dan sporten Francine!”, en “Welke beugelvrije bh ken je die wel goed is, of niet slecht?”

We hebben dit haarfijn voor jou uitgeplozen en hebben uiteindelijk gekozen voor het merk Sloggi.

De vertegenwoordiger van Sloggi heeft speciaal voor De Groene Zuster een bh en een hemd meegenomen die wij aangetrokken hebben. Huppelend en zittend, onder een jurkje, onder een strak T-shirt, ramen soppend, en sjouwend met boodschappen hebben we deze voor jou geprobeerd.

De bh voelt zijdezacht aan en heeft een super mooie pasvorm. Daarom krijgt het ons keurmerk!

 • Wist je dat Sloggi het eerste bedrijf is wereldwijd wat alle beugels in bh’s laat vervallen?
 • Wist je dat Sloggi ondermode gewoon op 90 graden gewassen kan worden.
 • Geen compressie, naadloos en beugelloze bralette en hemd krijgt ons keurmerk.
 • Deze Sloggi’s zijn verkrijgbaar tijdens de consulten, zo kun je direct even passen.
 • Onzichtbaar onder strakke kleding door plat getapete naden en de innovatieve punthechtingstechnologie.
 • Comfortabele brede bandjes over de schouders.
 • Super zachte stof.

Nadeel is dat de bh over het hoofd aangetrokken moet worden.

De Sloggi Bralette is een bh die super zacht aanvoelt. Naadloos en zonder beugel. Met name voor vrouwen met een cupmaat groter dan a of b is dit een fijne bh.

De pads zijn te verwijderen uit de bh als je dat zou willen.

“voelt aan alsof ik hier mee zou kunnen sporten” zei één van onze medewerksters.

Prothese ook voor Sloggi bh

Omdat de Sloggi’s allemaal een pad hebben die eruit kan, kun je hier ook een op maat gemaakte prothese indragen. Bij Hashtag#2  vind je meer informatie over hoe je aan zo’n uitwendige prothese kan komen die je in je Sloggi kan dragen.

Hastag#2 protheses: Scannen, 3D printen en zuiver maatwerk. Licht, luchtig en masserend op de huid. Het concept is helemaal ontworpen op basis van hergebruik dus geen voorraad en geen afval.  Standaard het lichtgewicht en de betere vocht en warmte regulerende eigenschappen. Monica :”onze catwalk deelneemsters geven aan dat onze protheses een masserende werking hebben door de materiaaleigenschappen in combinatie met de manier van printen. Ook worden ze goed verdragen door vrouwen die een hele gevoelige huid of pijnlijke drukpunten ervaren”.

Eindelijk een bh die het
“De Groene Zuster keurmerk” krijgt.
Schuiven naar boven