De “Thuiswerk-bh”

Vorige week las ik een artikel van Ingrid Wunnekink over de “Thuiswerk-bh”. Ik kreeg er een glimlach van op mijn gezicht. Eindelijk is er een woord voor waar we al tijden mee bezig zijn!
Al jaren vertellen we vrouwen dat het goed is om regelmatig de bh uit te doen om zo de afvalstoffen beter af te voeren en de doorstroming te verbeteren. En we merken ook dat steeds meer vrouwen hier gehoor aan geven en zelf ook merken dat het werkt.

Omdat we een bh dragen (vaak met beugel) zorgen we vaak zelf voor stagnatie van lymfedoorstroming in de borsten en kan de afvoer richting de oksels door de beugel-bh, maar ook door een te strakke of sport-bh, belemmerd worden.

Dit is extra belangrijk omdat het lichaam onder andere de borsten gebruikt als opslagplaats voor allerlei schadelijke stoffen. Als er niet voldoende lymfeafvoer is, kan datgene wat zich in de borsten verzameld heeft er ook niet uit.

De gevolgen ken je allemaal; gevoelige en pijnlijke borsten, gespannen borsten, bobbels en knobbels, cystevorming en ontstoken borsten, maar vooral ook angst voor het voelen.

Dus wat betekent dat dan? Borsten moeten wiebelen, pak ze niet te strak in, geef ze elke dag tijd om te wiebelen. Dat wil zeggen dat het heel goed is voor je borsten om een tijdje geen bh te dragen. Gewoon dat ding uit na het werk, of in het weekend, of desnoods voor een uurtje.

In de praktijk zien we vaak vrouwen opknappen en minder pijnklachten hebben als ze een tijdje minder een bh dragen en gaan borstelen. Het gaat er niet om direct de hele dag je bh uit te laten, maar experimenteer er eens mee. Wat is haalbaar voor je?

Geen bh meer??

Natuurlijk snappen we dat je jouw bh nog moeilijk los kunt laten. “Hoe moet het dan op m’n werk?” horen we je direct denken, “ik zie mannen al kijken”, en “ik vind het niet kunnen als mijn tepels zichtbaar zijn.”

Dat zijn allemaal hersenspinsels die we zelf met de komst van de bh verzonnen hebben. Kun je de tijd nog herinneren dat T-shirt bh’s nog niet bestonden? Tegenwoordig draagt iedereen een “zeem” in haar bh. Is je gezondheid niet veel belangrijker? De keuze maak je natuurlijk zelf. Wat wij je willen meegeven; probeer je bh wat vaker uit te doen. Waarom tot het naar bed gaan aanhouden? Start eens met het uit doen van je bh als je thuiskomt van je werk. Of misschien bij een wat oudere bh de beugel er eens uit halen en deze bh als alternatief gebruiken voor thuis/weekend. Het gaat er namelijk om dat de beugel de lymfe aan de zijkant van je borst niet dichtdrukt maar juist de vrijheid geeft om te stromen.

Gevolgen van de lockdown

De coronacrisis zorgt er voor dat veel mensen minder bewegen, we werken thuis, zitten langer achter de computer, mogen niet sporten en menigeen heeft kennisgemaakt met het woord “coronakilo’s”. Doordat we minder bewegen, beweegt ons lymfesysteem ook minder en onze borsten ook. Dat zorgt er voor dat de afvalstoffen blijven zitten en minder worden afgevoerd.

Door het online werken is het minder belangrijk geworden wat een ander van je denkt of hoe je er op staat. We zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje; met de kinderen aan tafel en de wasmachine aan doen we ons werk tussen de bedrijven door. Des te meer reden om onze overtuigingen over bh’s los te laten. Vaker de bh uit doen of een ander soort bh aanschaffen.

Sloggi Zero Feel bralette alias “De Thuiswerk-bh”

Corona; het jaar dat we in joggingpak aan het thuiswerken zijn. In het afgelopen jaar hebben we veel vrouwen met de Sloggi Zero Feel bralette kennis laten maken. Deze bralette heeft geen beugels en je voelt niet of nauwelijks dat je hem aan hebt. De tijd van beknelling is voorbij. Deze bralette helpt je om de doorstroming te verbeteren en zit heerlijk.

Hoe lekker is het om van de nood een deugd te maken en je beugel-bh te vervangen door een minder knellende variant? Wij zijn voor!

De Sloggi bralettes zijn niet verkrijgbaar in onze webshop, maar wel tijdens consulten op onze locaties.

Bel voor het maken van een pas-afspraak naar: 085-0645001

Al eerder een Sloggi bralette of top tijdens consult gekocht, vul dan het formulier in voor nabestellingen.
Belangrijk om te vermelden:

  • Adres waar we het naartoe kunnen sturen
  • Gewenste maat
  • Gewenste kleur (keuze uit zwart, wit, beige, ivoor)
  • E-mail adres voor het zenden van het factuur.
De “Thuiswerk-bh”
Schuiven naar boven