Medische Thermografie

Waarom Thermografie

Omdat er nog steeds iets mist

Elk jaar krijgen in de VS ongeveer 12 miljoen volwassenen die poliklinische medische zorg zochten een verkeerde diagnose. Dit blijkt uit een studie die gepubliceerd is in het tijdschrift BMJ Quality & Safety. Dit cijfer komt neer op 1 op de 20 volwassen patiënten. Onderzoekers zeggen dat bij de helft van deze mensen de verkeerde diagnose kan leiden tot ernstige gezondheidsschade.

Thermografie wordt helaas niet gebruikt in reguliere poliklinieken en dokterspraktijken. De verkeerde diagnoses kwamen niet voor omdat de artsen geen toegang hadden tot thermografie. Het laat echter een behoefte zien om iets anders te gebruiken; iets betaalbaars, onschadelijks en anders dan de standaard, geaccepteerde en beperkte “Disease Discovery” -tools die tegenwoordig worden gebruikt. Hoe kan een arts ooit te veel informatie hebben om een betere diagnose te stellen?

De Amerikaanse FDA Gebruiksaanwijzingen:

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk toegang tot thermografie. Thermografie is een door de FDA goedgekeurd apparaat dat bedoeld is “om de patronen en variaties van temperaturen aan de huid (die door het menselijk lichaam worden uitgestraald) te beoordelen, te meten en vast te leggen. Het is bedoeld als aanvullend diagnostisch onderzoek voor thermisch opmerkelijke patronen en temperaturen aan het hoofd en de nek, borst, borsten, buik, rug en extremiteiten. Het belang van de waarde van deze thermische patronen wordt bepaald door professioneel vervolg-onderzoek.”

Thermografie is uniek. Het is geen “screeningsapparaat” met het doel een specifieke ziekte of probleem te ontdekken. Thermografie is een zeer gevoelig “Health Discovery Tool” om op een betaalbare, onschadelijke manier inzicht te geven om veranderingen in het lichaam te onthullen die anders verborgen zouden blijven en dus alleen met een “thermisch oog” worden gezien.

Voor de gezonde mens – Wat is je gezondheidstoestand vandaag en hoe kun je je gezondheid behouden?

Voor de mensen met klachten – Welke nieuwe informatie kan het mogelijk onthullen?

De echte vraag is niet “Waarom Thermografie?” De echte vraag is “Waarom geen thermografie?”

Doe nou maar; maak een afspraak voor een Baseline gezondheidsstatus om je gezondheid vanaf vandaag te monitoren, te verbeteren of juist te behouden. Waarom niet?

Deze blog is vertaald van uit het Engels en officieel geschreven door Carol Chandler.

Waarom Thermografie
Schuiven naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste editie van ons magazine: Boezemvriendin

Boezem vriendin 6 (#38)
Groen is het nieuwe roze