Medische Thermografie

Waarom moet ik 2 onderzoeken hebben in een korte periode? Zeker als er een laag niveau van zorg was….

Wat is een baseline in medisch onderzoek?

Het woord baseline verwijst naar de gegevens of data die worden gebruikt voor toekomstige vergelijkings- of controledoeleinden. Als je geen baseline (of blauwdruk) hebt laten maken, kan het moeilijk zijn om de toekomstige gezondheid van jezelf goed te vergelijken. Met een baseline kun je de testresultaten van de toekomst vergelijken.

Jouw baseline heeft twee basiscomponenten: bestaande ziekte of fysiologisch proces en potentiële toekomstige ziekte of verandering in de fysiologie. Sommige componenten van je gezondheid of fysiologie kunnen gemakkelijker worden aangepast dan andere. Daarom is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in je huidige gezondheidstoestand. Pas dan is een vergelijk over een periode van tijd goed te bepalen.

Hoe maak je een baseline met medische thermografie?

Een baseline in medische thermografie gaat als volgt. Je komt voor een eerste onderzoek op één van de locaties van De Groene Zuster. Daar wordt een uitgebreid vraaggesprek gehouden en de thermische beelden gemaakt van het blote lichaam. De studie wordt opgestuurd naar de V.S. en daar worden de temperaturen gemeten van de beelden en wordt de anamnese gelezen. Deze twee samen maken een eerste rapport, we noemen dit rapport ‘de eerste van de baseline’. Afhankelijk van het niveau van zorg in dit eerste rapport wordt je gevraagd te komen voor de tweede van de baseline. Dat is altijd binnen 3 of 6 maanden.

  • Laag niveau van zorg, tweede van de baseline is na 6 maanden.

  • Laag maar twijfelachtig niveau van zorg, baseline is na 6 maanden.

  • Gemiddeld niveau van zorg, baseline is na 3 maanden.

  • Hoog niveau van zorg, we verwijzen eerst naar de huisarts voor nader klinisch onderzoek en vragen je dan terug te komen over 3 maanden. Tenminste als er ‘niets’ is gevonden met het klinisch onderzoek.

Waarom wordt een baseline alleen voor borsten gemaakt?

Bij elk eerste onderzoek van borsten zien we altijd wel asymmetrische temperaturen of afwijkende patronen. Dit is normaal en meestal komt dit omdat vrouwen geen idee hebben wat ze kunnen doen om hun borsten gezond te houden. De bh en daarmee de stagnatie van lymfe is een oorzaak van die temperatuurschommelingen en patronen. Ook hormonen, implantaten, scheefstaande rugwervels en bacteriën uit de mond kunnen asymmetrische patronen en temperaturen veroorzaken.

Als we zo’n patroon zien of hebben gemeten dan weten we natuurlijk niet wat het is. Van kwaadaardige patronen weten we dat de temperatuur alleen maar zal oplopen in een paar maanden tijd, en dus willen we dat weten na 3 of 6 maanden en niet pas over bv 2 jaar. Maar er is nog een reden. Door de tips ter harte te nemen kunnen veel asymmetrische patronen en temperaturen al oplossen en gelijke borsten geven. Zoals het zou moeten zijn. Ook zonder allerlei temperaturen binnen de borst zelf. Dat beeld zien we graag in de tweede van de baseline. Zodat we weten dat er een mooi, stabiel beeld is waarmee we toekomstige afwijkende temperaturen of patronen goed kunnen vergelijken.

Het is belangrijk dit te laten maken, we kunnen geen enkele vrouw met een ander vergelijken, het is dus zeer persoonlijk zo’n baseline.

Hier zie je twee afbeeldingen van borsten van een vrouw die kwam zonder noemenswaardige problemen. Ze had wel eens wat pijnlijke borsten, zeker rond de menstruatie. Ze droeg altijd een bh en van droog borstelen had ze nog niet gehoord. Ze had in haar eerste rapport een laag niveau van zorg. In de belafspraak is haar uitgelegd wat dit niveau van zorg betekend en wat ze kon gaan doen. De tips die ze kreeg waren droog borstelen, bh vaak uit laten en zelf massage onder de douche. Haar tweede van de baseline rapport had een mooi resultaat van de acties die ze had genomen. Je ziet op het rechterplaatje dat de borsten mooi egaal blauw kleuren, dat wil zeggen dat de borsten één en dezelfde temperatuur hebben. Zoals het hoort. Want veel kleuren wil zeggen veel diverse temperaturen. Die temperatuur onregelmatigheden duiden op verklevingen, cystevorming, stagnatie van lymfevocht, afvalstoffen en kleine ontstekingen. Een mooi resultaat, én wat niet onbelangrijk is, dit is een zeer goede baseline. We weten dat deze vrouw dit resultaat had en dit is haar stabiele situatie nadat ze de bh uitgedaan had. De bh verandert de fysiologie van de borsten, daarom is het zo belangrijk geen (of weinig of een door De Groene Zuster goedgekeurde) bh te dragen.

Tarieven van een baseline

  • Een eerste borstonderzoek (is een eerste van de baseline) kost €247,-
  • Een tweede borstonderzoek (tweede van de baseline) kost €215,-
  • Een vervolgonderzoek de baseline kost €247,-
Wat is een Baseline in Medische Thermografie?
Schuiven naar boven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste editie van ons magazine: Boezemvriendin

Boezem vriendin 6 (#38)
Groen is het nieuwe roze