Borstweefselbehandelingen geven ontspannen borsten

Een therapie voor je borsten, ja het kan en het is niet gevaarlijk. Sterker nog steeds meer vrouwen laten tegenwoordig na een eerste paar behandelingen hun borsten jaarlijks één keer behandelen.

Waarom zou je dit laten doen?

We hebben immers nog nooit iets gedaan aan het welzijn van onze borsten. Je hebt misschien gedacht dat je een bh MOET dragen om ze gezond te houden, maar niets is minder waar. Door het dragen van een bh kan het zijn dat de lymfe in je borsten minder goed stroomt. Daardoor kunnen afvalstoffen achterblijven in je borstweefsel. Verklevingen en cystes kunnen zo ontstaan. En hoewel dat niet meteen gevaarlijk is, is het toch beter dat weer los te (laten) maken.
Je kunt zelf al beginnen met je bh uit te trekken op momenten dat het voor wel kan. Droog borstelen en massages onder de douche kun je ook prima zelf.
Maar op een echt diep niveau behandelen is iets wat we zelf niet kunnen. Je hebt dan een therapeut nodig die weet wat ze doet. Door de borstweefselbehandeling komt er weer een zeer goede doorbloeding op gang. Weet je dat er een gezegde is wat luidt :”waar bloed is, is leven”. Dus daar waar bloed kan komen is er zuurstof en afvoer van afvalstoffen.

Preventie is de nieuwe chemo

Je kunt je borsten laten behandelen voordat je klachten hebt, zo houdt je ze lekker soepel en gezond.
Als je wel al klachten hebt zou je kunnen overwegen (naar de huisarts te gaan) eerst een thermogram te laten maken. Daarmee bepalen we het niveau van zorg.Dit thermogram kun je dan meenemen naar een borstweefselbehandeltherapeut.Je vind deze therapeuten via deze link.
Er zijn tegenwoordig ongeveer 25 vrouwen die de borstweefselbehandelingen geven. Ze hebben hun opleiding gedaan bij VLOW, wat staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van Weefsel.
In België zijn er ook al een paar gecertificeerde borstweefselbehandel therapeuten. Leen Steyaert is naast dat ze de borsten behandelt ook steeds bezig vrouwen te helpen met overgangsklachten, hormonen balanceren en geeft Leen voeding en leefstijl adviezen.
Tijdens een borstweefselbehandeling komen er stofjes vrij die een nieuwe stroom aan hormonen in werking zetten. Dit kan wel even wat stof doen opwaaien. Soms melden vrouwen dat ze vreselijk boos waren na een behandeling en andere vrouwen meldde me dat ze zich heerlijk hebben gevoeld.
Het leukste van alles is toch wel (vond ikzelf) dat vrouwen laten weten dat hun borsten zo stevig en tevens heerlijk zacht aan voelden. Dat klachten waren verdwenen en ze eindelijk weer contact gingen maken met hun borsten.
Deze boeken zijn verkrijgbaar via deze link. Als je een afspraak wilt maken met Leen Steyaert of met één van de andere vrouwen die de borstweefselbehandelingen geven dan kun je ze allemaal vinden via deze link.

Borstweefsel Behandelingen
Schuiven naar boven