Mannen doen goed Borstonderzoek

Ik weet nog goed hoe verbaasd ik was dat 8 van de 10 vrouwen geen borstonderzoek doen. Ik vraag het elke keer in een consult. En de meeste vrouwen geven toch aan door angst het niet te doen. Herken je dat? Dat je weet dat je het eigenlijk wel moet doen, maar ja wat moet je nou eigenlijk voelen?

Nou heel herkenbaar hoor! Ik heb me ook steeds afgevraagd hoe we zelf nou het beste borstonderzoek kunnen doen. Ik geef dan meestal aan dat kijken in de spiegel en letten op asymmetrie tussen de één en de andere borst belangrijk is.

Nou had ik vorige week twee consulten achter elkaar waarbij ik diezelfde vraag weer stelde: “doe je zelf borstonderzoek”? de vrouwen gaven beide hetzelfde leuke antwoord: “Nou nee, en eigenlijk ook weer wel……zie je mijn man doet het voor me…” giegel giegel 😉

Toen ik daar eens goed voor ging zitten realiseerde ik me ineens waarom mannen zo goed zijn in het doen van een borstonderzoek bij hun vrouw.

Multitasken, een woord waarvan je denkt dat vrouwen daar heel erg goed in zijn, maar dat is niet zo. Wist je dat we als we “multitasken’ eigenlijk dingen gewoon na elkaar doen? En dat elke keer als je even je what’s app check omdat het geluid afging je dat 0.7 seconden kost aan aandacht voor iets anders?

Als vrouwen zelf borstonderzoek doen dwalen haar gedachten vaak af naar “wat als ik iets tegenkom?” En doordat we afgeleid zijn doen we het borstonderzoek vaak niet volledig, kijken we niet goed in de spiegel of maken we onszelf er een beetje snel vanaf. Herken je dat? Nou voor mij geldt dat wel hoor. Als je een man vraagt even iets voor je te doen dan voert hij het gewoon uit. Mannen zijn minder snel afgeleid en krijgen ook nog eens een goed gevoel als ze iets voor jou hebben kunnen doen waar je zelf niet goed in bent.

En nou hoor ik je denken: “mijn man doet geen borstonderzoek bij mij, want hij weet ook niet wat hij moet voelen”, of “tja dan is hij al snel afgeleid van mijn mooie borsten” of “misschien denkt hij dat ik iets anders wil”. Allemaal okay wat je denkt, maar zet die stemmetjes eens in de kast en vraag het gewoon eens aanje man. Heb het er eens over als je aan de keukentafel zit. Laat hem weten dat je een serieuze vraag hebt hierover en dat je zijn hulp goed kan gebruiken.

De vrouwen die mij in het consult waren lieten me weten dat hun mannen dit al jaren doen en de borsten van hun vrouw zo goed kennen dat ze het graag doen, én serieus aangeven dat ze ook wel eens iets voelen, het proberen weg te masseren. Deze mannen zijn zo vertrouwd met de borsten van hun vrouw dat ze echt voelen of er iets zit wat er niet thuis hoort. Ze voeren het uit als een huishoudelijke taak. “Mot ff gebeuren”.

Dat ik in dit stukje niet spreek over vrouwelijke partners van vrouwen heeft te maken dat deze vrouwen zelf ook borsten hebben. Ze gaan er toch weer anders mee om als mannen. Maar natuurlijk kun je het bij je vrouwelijke partner ook bespreekbaar maken.

Lieve mannen, keep up the good job!! We houden van jullie!

Mannen doen goed Borstonderzoek
Schuiven naar boven