Medische thermografie - De Groene Zuster

Medische thermografie

Hoe gezond is jouw lichaam?

PREVENTIEF ONDERZOEK – VEILIG, PIJNLOOS EN BETROUWBAAR

Wacht niet tot je 50 bent met nadenken over gezonde borsten!

Met behulp van medische thermografie worden preventieve (borst)onderzoeken gedaan naar hoe het lichaam functioneert. We onderzoeken de fysiologie en niet de anatomie. Met medische thermografie krijgen we een rapport wat aangeeft waar verbeteringen in de gezondheid te halen zijn, bepaalde patronen “duiden op….” en dat kan gebruikt worden voor vervolgonderzoek of voor behandelingen. We verwijzen bijvoorbeeld door naar chiropractie, acupunctuur, natuurgeneeskunde, homeopathie, artsen voor functionele geneeskunde etc.

Met Medische thermografie krijgen we geen diagnose, maar een rapport wat laat zien waar verbeteringen te halen zijn of het geeft een duidelijke reden voor vervolgonderzoek.

Het  onderzoek gebeurt met een camera. Er komt géén straling vrij en je wordt niet aangeraakt. De thermograaf blijft op circa een meter afstand van je staan en maakt opnames vanuit verschillende gezichtspunten.

Een borstonderzoek met behulp van medische thermografie is:

Medische thermografie is gebaseerd op de meting van de temperatuur aan de oppervlakte van de huid. Onze ultragevoelige camera’s meten deze temperatuur millimeter voor millimeter en maken hier kleurenbeelden van. Daarbij worden álle temperatuurverschillen gemeten; zelfs de verschillen kleiner dan 0,05°C.

Het lichaam zendt warmte uit tot zo’n 0,6 centimeter onder de huid. Als er iets ongewoons aan de hand is in je lichaam, dan geeft dat specifieke probleem een seintje aan het centraal zenuwstelsel. Die zorgt vervolgens voor een herverdeling van bloed vanuit de huid. Daarmee wordt een plek soms ongewoon koud of warm. Juist die asymmetrie of abnormale temperatuur van dat gebied geeft aan dat er iets ongewoons aan de hand is. We meten dus de temperaturen aan de huid, maar door de relatie van het centraal zenuwstelsel en de huid is het mogelijk iets te zeggen over problemen die zich dieper in het lichaam af spelen.

Met andere woorden: de oppervlakte van de huid functioneert als televisiescherm waar informatie kan worden afgelezen tussen verschillende lichamelijke processen. Met behulp van de infraroodcamera wordt deze informatie inzichtelijk gemaakt, waarna deze geïnterpreteerd kan worden. Uiteraard gebruiken wij voor dit laatste de beste, meest geavanceerde software en Flir camera.

Wat doet De Groene Zuster?

Ja, ik wil een afspraak maken

Medische Thermografie

Met thermografie doen we preventieve borstonderzoeken, veilig, pijnvrij en betrouwbaar. Geschikt voor alle vrouwen.

Wacht niet tot je 50 bent met nadenken over gezonde borsten!

Telefonisch bereikbaar:
maandag t/m vrijdag
van 13:00 tot 17:00 uur

Nieuwsgierig geworden naar hoe het met jouw gezondheid staat?

Aarzel niet en maak snel een afspraak!

Schuiven naar boven

Maak een Afspraak

 • Baseline Borstonderzoek €415,-

  2x (30 minuten)

 • Eerste Borstonderzoek €245,-

  (30 minuten)

 • Vervolg Borstonderzoek €195,-

  (20-30 minuten)

 • Vrouwen gezondheidsonderzoek €345,-

  (1 uur)

 • Mannen gezondheidsonderzoek €345,-

  (3 kwartier)

 • Volledig lichaamsonderzoek €475,-

  (1 uur)

 • Regio onderzoek €125,-

  (3 kwartier)

 • Preventief voetonderzoek voor diabetici €150,-

  (30 Minuten)