Het GezondheidsCoöperatief en het GezondheidsFonds.

  • Wat kan dit coöperatief voor jou of je gezin betekenen?
  • Wat betekend vrijheid in keuze voor zorg nou werkelijk?
  • Wat kan jij voor het coöperatief betekenen?

Sinds 2019 ben ik lid geworden van het GezondheidsCoöperatief Nederland. Mijn waarom is dat ik met de thermografie al jaren aan liep tegen grote anonieme verzekeringsmaatschappijen. Bij elke verzekering die ik benaderd heb hield de persoon waarmee ik sprak zich schuil achter de “grote regels” van de verzekering. Ik bespaar je de details omdat ik het ook achter me gelaten heb.

Op een presentatie die ik hield in Bussum voor leden van het GezondheidsCoöperatief werd me duidelijk hoe deze organisatie in elkaar stak. Ik besloot meteen lid te worden. Gewoon om het te ondersteunen.

Broodfonds

Ik ben lid van een Broodfonds omdat ik als zelfstandig ondernemer toch een verzekering nodig heb mocht ik arbeidsongeschikt raken. Dit is voor mij echter onbetaalbaar bij een reguliere verzekering. En dus koos ik voor een Broodfonds. Het Broodfonds was ooit een initiatief van een paar mensen die vonden dat verzekeren ook anders kon; inmiddels telt het Broodfonds 29.175 leden over heel Nederland. Kijk eens op de site als je meer wilt weten.

Keuzevrijheid

Wat betekend dat voor jou?
Voor mij betekende dat, dat ik vrij wil zijn in keuzes hebben hoe om te gaan met mijn gezondheid. Welke keuze ik maak wil ik niet laten afhangen van of er een vergoeding voor is. Ik wil echte vrijheid. Ik koos vaak voor homeopathie toen de kinderen nog klein waren, ze reageerde altijd zo snel daarop. Dit werd niet altijd vergoed; wat ik zo jammer vond. Want de kinderen knapte op, geen zorgkosten meer hoeven maken, klaar! Wat betekend een vrije keuze in zorg voor jou?
Klik hier om te zien welke therapieën en onderzoeken vergoed worden.

Om lid te kunnen worden is het belangrijk te begrijpen dat je bij het Coöperatief geen basis verzekering kan afsluiten. Je behoudt dus gewoon je basis verzekering bij je huidige verzekering. (ONVZ, FBTO, OHRA, CZ, UNIVE etc.)

Aanvullend pakket bij je basis verzekeringGezondheidsfonds

Gedeeltelijke vergoeding

100% tot max € 750,- / jaar

Beperkte keuze behandelaar

Vrije keuze behandelaar

Premie + bijbetaling

Alleen inleg *

Anoniem

Schenkkring

Geen invloed bedrijfsvoering

Coöperatie met leden

*inleg: eerste deelnemer van een huishouden € 30,-, tweede €22,50, derde € 15,-, vierde € 7,50 en vanaf de vijfde gratis.

Lid worden klik hier

GezondheidsCoöperatief

Het GezondheidsCoöperatief Nederland (GCN) bouwt in een sfeer van VERBINDING en VERTROUWEN mee aan een gezonde samenleving in de breedste zin van het woord. Het is belangrijk lid te worden van het coöperatief voordat je lid wordt van het Fonds en zo mee kan doen aan inleg en vergoedingen.

Gezondheid Fonds

MEEDOEN?
Wanneer je overweegt deel te nemen aan het Gezondheid Fonds dien je de volgende stappen te nemen:

Stap 1
Je woont drie bijeenkomsten bij van de SCHENK-KRING van jouw keuze.
(NB: Je hoeft nog geen lid te zijn van GCN). Daar kun je vragen stellen en kennismaken met de Waardengedragen Normen in de praktijk.
Aanmelden voor een Schenk-Kring bijeenkomst van jouw voorkeur kan hier.

Stap 2
Na de derde bijeenkomst wordt je, indien je dat nog niet bent, lid van GCN.
Klik hier om lid te worden.

Stap 3
Bij de fondscoördinator vul je een aanmeldingsformulier in. De fondscoördinator meldt je aan bij de secretaris van het Gezondheid Fonds.

Stap 4
Van de secretaris krijg je per mail toegestuurd:
– Het Gezondheid Fonds basisdocument met statuten
– De overeenkomst om te ondertekenen
– Het ‘begeleidend formulier’ bij de nota
– Instructies voor de betaling van het lidmaatschapsgeld + de maandelijkse inleg.

Stap 5
Na de inlevering van de getekende overeenkomst bij de fondscoördinator en overmaking van het inschrijfgeld en de eerste inleg met je deelnemer in het Gezondheid Fonds.

Voor vragen kun je kijken op de website: https://gezondheidscooperatiefnederland.nl of mailen naar [email protected]

Het GezondheidsCoöperatief en het GezondheidsFonds.
Schuiven naar boven