Een nieuw jaar, een nieuwe wereld een nieuwe hoopvolle boodschap

Wat hebben we stressvolle jaren achter de rug met de Covid periode! Of je nu wel of geen vaccin hebt gehad, wel of niet een wappie of vaxer bent geworden, of gewoon kritisch kijkt naar wat je in je eigen lichaam brengt, allemaal hebben we stress ondervonden van de tijd waarin “Covid” begon.

Wat stress vooral doet is stille ontstekingen teweegbrengen. Misschien heb je zelf het idee dat je spijsvertering beter kan, vraag je je af waarom je verkoudheden maar terug blijven komen of een kuchje waar je niet vanaf komt. Heb je steeds pijn in bepaalde gewrichten of neem je ongemerkt vaker paracetamol dan je lief is.

Mensen hebben nou eenmaal die (laaggradige) ontstekingen. Dat zijn geen ontstekingen waarbij je meteen aan antibiotica moet denken, maar van die sluimerende, pijnlijke of soms niet merkbare ontstekingen die je immuunsysteem altijd maar bezig houden. Ontstekingen gaan bij een sterk immuunsysteem vanzelf wel over, maar met stress als factor in je leven is dat moeilijker.

Maar waar zitten die ontstekingen dan? Zul je jezelf afvragen.

Dat is waar medische thermografie nou zo goed in is. Deze nieuwe wereld heeft een nieuwe boodschap nodig. Het antwoord op gezondheidsvragen zou moeten beginnen bij een preventief onderzoek. Dus niet persé in het zoeken van een diagnose. Een diagnose kan soms niet eens gegeven worden omdat er in je weefsels en bloed (nog) niets veranderd is. Een preventief onderzoek met medische thermografie geeft inzicht in de locatie van de ontstekingen die plaatsvinden in je lichaam.

Dat is belangrijk om te weten, dan pas kun je er gericht iets aan doen.

We zijn gewend geraakt aan de bevolkingsonderzoeken zoals naar darmkanker en borstkanker. Maar niet iedereen wil wachten op een diagnose die daar misschien uitkomt. Veel mensen zijn zich al bewust van het feit dat deze onderzoeken niet preventief zijn en willen graag een ander onderzoek waarmee ze inzichten krijgen. Ze willen geen onderzoek opgedrongen krijgen. Ze willen zelf kunnen beslissen welk onderzoek ze graag willen om gezond te blijven.

We willen graag een gezondere toekomst voor onszelf, zonder stress en ontstekingen. Waar is de reset-knop? Zodat we niet hoeven te kijken naar hoe het was en hoe we het deden met onze gezondheid, maar hoe het beter kan.

Dat is het goede van een nieuwe wereld. We kunnen nieuwe keuzes maken die beter zijn voor onszelf, voor onze gezondheid en ons welbevinden.

Alles zal nieuw worden in het nieuwe jaar, onze gezondheid dus ook.

Top stuk, maar wat ik mis is dit:

Wat er ook bij veel mensen gebeurt is dat in deze hectische en stressvolle periode de afvoer van afvalstoffen verminderd is. Onze cellen verkrampen door de emoties van deze tijd en kunnen moeilijker hun afval lozen. Dat maakt dat je langzaam vervuilt en dat de ontstekingen nog makkelijker kunnen ontstaan.

*en daarom is die visolie zo belangrijk, dat maakt de cellen weer soepel en doorlaatbaar

Een nieuw jaar, een nieuwe wereld een nieuwe hoopvolle boodschap
Schuiven naar boven